28. helmikuuta 2012

Unelma vapaaehtoistyöstä

Oon suunnitellu jo pitkään, että heti mun valmistumisen jälkeen haluun lähteä Afrikkaan tai Etelä-Amerikkaan vapaaehtoistyöhön. Oon kilpailuttanu, katsellu hintoja ja lukenu kokemuksia eri paikoista ja hommista. Haluan kumminkin olla max. kuukauden, koska onhan miun työpaikkakin löydettävä sitten Suomesta. Laitoin juuri esitepyyntöjä eri paikkoihin, että postilaatikkoon kilahtaa joku päivä paksu nivaska esitteitä. Kumminkin matka tulee suht kalliiksi, joten onneksi mulla on aikaa säästää tässä vielä parisen vuotta.
Oon aina pitäny vapaaehtoistyöstä ja musta se on tärkeää, että edes jotkut lähtee auttamaan toisia. Jotkut on kyselly miulta, että miksi mä maksan siitä, että pääsen tekemään töitä. Tässäpä syy: kokemus on varmasti mieletön, näkee erilaisia kulttuureita ja saa auttaa muita pärjäämään. Siinä syy lähteä.

Kuvat Googlesta (hakusanana paikan nimi + volunteer) ja hintoihin sisältyy useimmiten majoitus, ruoka ja lentokenttäkuljetukset.


Oon miettinyt lähteä neljäks viikoks Keniaan (1933e/kk + lennot), jossa "vapaaehtoiset pääsevät osallistumaan meren- ja villieläinten tutkimukseen, paikallisten yhteisöiden kehittämiseen ja paikallisten kouluttamiseen upeissa Intian valtameren rannikon maisemissa. Oon aina ollu kiinnostunu Keniasta ja muista Afrikan maista. Haluun päästä kattomaan kunnolla Afrikkalaista menoa, auttaa niitä oppimaan, rakentamaan parempia yhteisöjä ja tuomaan ruokaa.


Toinen vaihtoehtoni olisi Buenos Airesissa ja se kestäisi 17 päivää ja se maksaisi 471 euroa. Ja tietenkin ne lentoliput päälle, mitkä maksaa lähemmäs pari tonnia. Siellä olisi paikkoja vapaina auttamaan lastentarhassa. Olis ihanaa päästä vähän auttamaan pikkusia ja olla ilmasta työvoimaa suht köyhässä maassa. Tää vaihtoehto olisi suht halpakin, joten jos sattuisin saamaan noin pari tonnia kasaan vaikkapa 2013 tai 2014 vuodeksi, voisin lähteä tonne kesälomalla. Mutta sempä näkee sitten. Raha kun ei kasva puissa.


Kolmas vaihtoehto sijoittuu myös Afrikkaan, tällä kertaa vaan Etelä-Afrikkaan. Siellä keskityttäisiin orpoihin pikkulapsiin. Työ kestäisi kaksi viikkoa ja maksaisi 1054 euroa ja lennot lisäksi. Työtä tehtäisiin siis orpokodeissa, Cape Townin vähäosaisimmilla alueilla. Tää vaihtoehto kolahtaa muhun ehkä eniten. Ja tätä mie ehkä eniten tässä mietiskelen, mutta matkaan on vielä sen verran aikaa etten vielä mitään päätä.


Kaks viimeistä vaihtoehtoa sijoittuvat Peruun (1196e/2 vkoa) ja Fijiin (1191e/vko). Molemmissa on täysin samat työt, eli rakennetaan vesisäiliöitä, aurinkoenergialaitteistoja ja sadevedenkeräysjärjestelmiä. Fyysisesti raskaita töitä, mutta työ on kuulemma hyvin palkitsevaa. Ja oman työn jäljen näkee nopeasti ja kotimatkalla voi olla ylpeä siitä mitä on tehnyt.

Tiedän myös, ettei vapaaehtoistyö ole mitään lomailua tai helppoa hommaa. Kuulemma useat itkee ensimmäisinä päivinä, koska eivät kuvitelleet asioiden olevan niin pahasti joissakin paikoissa. Välillä tekee mieli heittää lapaset tiskiin ja lähteä kotiin. Mutta lähes jokaisella on sama tulos kun istuvat lentokoneessa matkalla kotio: kaikki on tyytyväisiä matkaansa ja siihen, mitä tekivät toisten puolesta. Eli tälläsiä olen suunnitellut nyt pidemmän aikaa ja toivottavasti tulee vielä onnistumaan muutaman vuoden sisällä!

4 kommenttia:

  1. Ihana blogi sulla & upea tavoite ♥

    http://www.josku-neverstopdreaming.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. MITÄ IHMETTÄ, MAKSAAKO VAPAAEHTOISTYÖ? Ite oon aina ajatellu, et aion mennä jossain vaiheessa, mu iha rehellisesti et mun pitäis maksaa pari tonnii siitä, et pääsisin auttamaan ihmisiä kuulostaa hullulta... Mut mikäs siinä jos on rahaa. Mut toivottavasti pääset lähtee :)

    http://aurinkosateenjalkeen.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah jep, maksaahan se! :--D On se mustaki vähä hullua, mut mieluusti mä siitä maksan loppupeleis. Ja tuleehan se halvemmaks kun esim. mennä pelkälle lomalle vaikkapa Afrikaan tai Peruun! =) Ja käyn kurkkimassa!

      Poista